logotype help at hand

FIGHTING SCABIES!

Fighting Scabies
Livet i Karamoja är stentufft och olikt allt annat i Uganda. Nu är det torrperiod, fälten är gula och floderna snustorra. Brunnarna som vi öppnade tidigare i år är de enda vattenkällorna i området. Tillsammans med de stängda skolorna ger vattenbristen generellt en mycket sämre hygien.
Man räknar med att 30.000 barn här är drabbade av skabb och tillsammans med er har vi startat kampen mot skabb. Världen, regeringen och sjukvården har fastnat i Corona-hysterin och alla resurser går åt det hållet, även om de som har drabbats av Malaria, Kolera och Skabb är tusen gånger fler.
   
Under de senaste veckorna har vi tillsammans med Asha och Daiya Kids behandlat mer än 900 familjer mot skabb, vilket motsvarar ca. 5.400 barn. Glädjen är obeskrivlig hos mammorna och barnen när de får hjälpen som de desperat behöver.
     
Tack alla ni som har bidragit till att tusentals barn har fått ett bättre liv 💚