logotype help at hand

Uppdatering – Skola, vatten och Covid-19

115453517_3059425664170561_6470792618008321874_o

När vi tog beslutet 2018 att bygga en skola för 400 elever på landsbygden, tillsammans med Colorama visste vi inte riktigt hur det skulle gå till. När vi ett år senare fick kontakt med Horisont Arkitekter i Malmö, tog resan fart på riktigt.

Byggnationen är uppdelad i tre faser och fas 1 är i stort sett klar med sovsalar till de barn som inte har något hem att gå till samt för de som har för långt hem i veckorna. Här börjar också avdelningen för förskolan att bli klar. Det saknas lite fönster, dörrar och elektricitet.
I fas 2 river vi de gamla byggnaderna (putsade på bilderna) då de är för svaga i konstruktionen. Just nu river vi och bygger nya betongplattor i den här delen. Det är de gamla klassrummen som skall byggas upp och ge plats till lärarrum, möteslokaler, bibliotek samt duschar & toaletter för lärarna.

Tanken var att flytta över eleverna till de nybyggda byggnaderna från fas 1 medan fas 2 och 3 slutfördes, men så kom Covid-19 till Uganda och regeringen stängde alla skolor under en torsdag och fredag i mars. Barnen utan hem att gå till fick omplaceras även här, medan de andra fick gå hem till sig. Ett mynt har två sidor och det positiva i allt det här var att vi kunde arbeta ostört och säkrare, utan en massa barn i området.

Under tiden har många av er skänkt pengar till skolbänkar (julkampanjen ❤) inkl. Rotary District 2410 samt Linköping Malmen Rotary Club, vilka vi inte har köpt in ännu, också på grund av Covid-19 och det faktumet att vi inte har någon undervisning just nu.

I julas fick vi en fin donation, då vi fick medel till en egen vattenbrunn till skolan. Den blev klar i maj och förser bygget idag med vatten till all gjutning, fog-, och putsarbete. I framtiden blir vattnet i brunnen, barnens dricksvatten.

Vill du se var vi bygger skolan någonstans? Kolla här!

Häng med på vår härliga resa där vi skall ge 400 elever en ljusare framtid och Ugandas coolaste skola ❤
Thank you all, who are involved in this cool project!

CREATING FUTURE FROM DREAMS!