logotype help at hand

/*! elementor – v3.13.3 – 22-05-2023 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Om Help at Hand

Om Help at Hand

Help at Hand startades som ett privat initiativ i november 2013. Då drog tyfonen Haiyan in över östra Filippinerna och ändrade livet för 14 miljoner människor. 8 000 människor miste livet när över 1 miljoner hus förstördes av vindar på upp emot 380 km/h. När Kristian Rankloo såg på TV vad som hade hänt bestämde han sig för att åka till de katastrofdrabbade områdena för att hjälpa till.

Samtidigt startade han en Facebook-grupp, Help at Hands vänner – Friends of Help at Hand, som på kort tid samlade in nästan 100 000 kronor. Under de 10 dagar Kristian var på plats delade han ut 25 000 portioner mat. Situationen var kaotisk. Folk slog ihjäl varandra för en flaska vatten och barnen irrade runt på gatorna, utsatta och hungriga. Kristian insåg snart att barnen behövde komma tillbaka till tryggheten i skolan. Han lyckades införskaffa skolmaterial till 2 097 barn som han delade ut på tre skolor i de drabbade områdena.

Initiativet uppskattades av många bidragsgivare och Kristian fortsatte att hjälpa tusentals barn under de kommande åren. Under 2016 grundades organisationen Help at Hand i Sverige med tydligt uppsatta mål och geografiska avgränsningar. Föreningens syfte är att oberoende av politiska, rasmässiga och religiösa hänsyn, bedriva hjälpverksamhet till människor som lever under svåra förhållanden samt till nödlidande människor i Sydostasien och Östafrika, särskilt Filippinerna, Uganda, Kenya och Rwanda.

Föreningens ändamål är att stödja och främja barns utbildning och sanitära förhållanden samt stödja utsatta kvinnor i de definierade områdena. Help at Hand arbetar direkt på plats och ser till att insamlade bidrag används där de gör bäst nytta.

Help at Hand innehar 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Så arbetar vi

Help at Hand har valt att fokusera engagemanget till utvalda biståndsprojekt. Vi besöker regelbundet platserna för vårt engagemang och ser personligen till att rätt hjälp når rätt mottagare. Det kan handla om att dela ut matpaket i katastrofområden, bygga barnhem eller vattenbrunnar, köpa in skolmaterial eller arbeta med hälsofrämjande åtgärder för barn som lever på gatan. Genom att finnas fysiskt på plats möter vi människorna, ser deras behov och kan följa upp våra insatser.

Vi arbetar för att alla bidrag ska nå fram till behövande barn för att hjälpa dem med mat, trygghet, bättre hälsa och skolgång.

Vi har inga overheadkostnader och målsättningen är att bidragen skall gå direkt från bidragsgivare till mottagare, med minimala administrativa kostnader.

Vi kan inte hjälpa alla – men vi kan göra all skillnad för någon.