logotype help at hand

Help at Hand deltager på Hockeyns dag

Help at Hand har startat samarbete med Malmö Redhawks
2019 har precis startat och help at hand kan glatt konstatera att året inleds med ett spännande samarbete tillsammans med Malmö Redhawks, ett samarbete som  stärker bådas ambitioner om att skapa bättre förutsättningar för behövande barn och ungdomar.

Vårt första gemensamma engagemang kommer att ske på Malmö Redhawks Hockeyns dag den 18 februari och förutom övriga samarbetspartner kommer
även help at hand att deltaga.

På spelarnas initiativ, som vill skapa goda värden med sitt idrottande, kommer årets Hockeyns dag att kombineras med en så kallad ”Teddy Bear Toss”,
vilket innebär att besökarna har möjlighet att ta med sig nallebjörnar in på arenan och kasta ut dessa på isen vid hemmalagets första mål.

help@hand finns på plats och säkerställer att alla kramdjur kommer att lämnas över till barn inom våra samarbeten i Afrika och på Filippinerna. Således kan alla bidra!

Redhawks forward Nichlas Hardt ”Vi spelare fokuserar alltid främst på hockeyn såklart men här såg vi en möjlighet att vara med och bidra på ett annat sätt för en riktigt god sak.
Jag tycker det är viktigt att hela klubben kan jobba framåt tillsammans under sådana här arrangemang”

Kristian Rankloo, grundare av help@hand ”När Malmö Redhawks kontaktade oss angående deras idé om ett Teddy Bear Toss på Malmö Arena, tackade vi givetvis ja,
då vi ser en klar koppling mellan idrott och barns framtid.
Vi vet också att utsatta barn som lever i otrygga miljöer finner stor trygghet i ett mjukisdjur och vi kan genom vårt samarbete göra skillnad i denna fråga”

Om hockeyns dag; För åttonde året i rad öppnar Redhawks upp Malmö Arena för fritt inträde. Regionens näringsliv gör detta möjligt genom att betala 1 krona per åskådare.
Årets upplaga går, precis som tidigare 2 säsonger, i välgörenhetens tecken där 20% oavkortat går till Barncancerfonden via samarbetet med Team Rynkeby – God Morgon Malmö.
Förra säsongen innebar insamlingen en summa på 368 348kr


”Syftet med Hockeyns Dag är som tidigare att blanda nytta med nöje. Vi ger barn, familjer, ja alla egentligen möjlighet att gå på hockey gratis samtidigt som vi samlar in pengar för en god sak.
Det är ju 8:e gången vi gör detta så det känns verkligen som vi skapat en kul och viktig tradition tillsammans med partners och publik” säger VD för Malmö Redhawks Patrik Sylvegård

Detta år spelas matchen den 18 februari då Redhawks möter Timrå IK. Detta är för första gången på en vardag men under sportlovet då alla barn är lediga. Insläppet börjar 17:30.