logotype help at hand

God Jul!

Filippinerna skolbarn

God Jul fantastiska vänner!

24 timmar kvar innan glöggen står på bordet och vi i Sverige gör oss klara för Kalle Anka. Hemma hos oss är sängen fylld med reseprylar och på golvet står två stora väskor, packade med tandborstar och tandkräm från GUM. Flyget avgår i morgon kväll 18.00.

Resan börjar med 14 dagar avkoppling, snorkling och Yoga på Koh Liepe. Jag betalar ju resan själv så det tyckte jag var ok 😉 Därefter bär det av till Manila och Smokey Mountain. 300 barn som lever på soptippen skall få tandborstar och lära sig att borsta tänderna. Varje dag som de sen kommer med sin tandborste och borstar tänderna får de ett mål lagad mat. Det skall bli spännande att se hur de mottar detta. Den 11 januari fortsätter resan till Santa Fe där vi, tillsammans med Rotary och en dansk förening, skall öppna en skola till våren. Innan det bär av hemåt igen, skall jag vidare till Ormoc och under ett par dagar dela ut skolmaterial till 1 199 barn, så att de kan fortsätta skolan till våren. Spännande och känslofyllt som vanligt.

Det har varit ett intensivt år med ett 40-tal föredrag och flera events på hemmaplan. Jag var också i Uganda två gånger och byggde sängar samt toaletter till ett barnhem med 50 barn utanför Kampala. I samma veva blev jag gudfar till lilla Maria Sanna Kalungi som förlöstes med kejsarsnitt i våras. I somras startade jag Help@Hand tillsammans med 3 underbara personer, Malin Malm, Ulrika Dieroff och Joakim Ollén. Det känns som att ni alla har mottagit Help@Hand med öppna armar och det är fantastiskt.

Vi har också hunnit med att bygga våra sponsorrelationer, producerat en ny broschyr, fått upp  hemsidan och ett eget konto på MyNewsDesk.

I november började jag arbeta på en reklam och kommunikationsbyrå i Malmö som heter Giv Akt och under december hanns det både med att prata för Musikhjälpen och spela in en film om Help@Hand. En gåva av Smartfilm på Limhamn. Den släpps i början av 2017. Otroligt spännande grepp!

I skrivandets stund är en ny tyfon på väg att byggas upp öster om Filippinerna. Den beräknas slå till den 25 december, mitt i deras julfirande. Hoppas att den inte förstör för mycket, utan att de också kan få lite julefrid. Om inte, får jag väl ändra om i resplanerna och hjälpa till med det jag kan. Precis som i november för 3 år sedan…

Ett varmt tack till er alla för det ni gjort och hjälpt till med, för alla sköna möten och för att ni är dem ni är

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

2017 blir riktigt spännande!