logotype help at hand

Genom utbildning når barnen sina drömmar, mål och framtid!

Rukia

Rukia Kadondi är 18 år och kommer ursprungligen från det fattiga området Karamoja i nordöstra Uganda. Hon kom till slummen i Kampala för två år sedan, för att finna mat för dagen och för att finna ”lyckan” som så många andra unga Ugandier.

Rukia vill bli sjuksköterska och genom Help at Hand får hon chansen att studera vidare för att nå sina drömmar, mål och framtid. Rukia går i secondary level på boarding school, och bor nu på skolan med alla fördelar som det för med sig.

Utbildning och skolgång är extremt dyrt i Uganda och endast tillgängligt för en liten del av barnen. Att studera kostar mellan 700 och 1.000 Kr. per månad. Vem har råd med det?

Ett av hennes intressen är matlagning och drömmen är att få lära sig att laga svensk mat. Det skall vi nog kunna lösa, eller hur