logotype help at hand

East Africa Tour 2019


Nu har vi lämnat Uganda och åkt till Rwanda efter en otrolig resa med fantastiska upplevelser. Efter att vi lämnade Sverige för en dryg vecka sedan med nästan ett halvt ton sjukvårdsutrustning, tandborstar, tandkräm, fotbollar, papper, pennor, kritor, kläder, etc, har vi 15 som åkte hit haft en hektisk resa.
Vi har besökt skolbygget i Masaka som sponsras av Colorama och Horisont Arkitekter, besökt barnhemmen och skolorna som vi sponsrar runt Kampala och träffat hundratals barn som vi hjälper. Mottagandet har varit fantastiskt och bakom solglasögonen rann en och annan tår. När vi närmade oss bygget möttes vi av kanske 300 tjoande barn som rusade emot oss. Magisk upplevelse!

Det har spelats, sjungits, hoppats hopprep och lekts. Vi har lagat maten till barnen, spelat boll och ibland bara hållit handen.
Vi träffade Ali från sopcontainern som vi hjälpte med tänderna, Meran som blev råttbiten och massor av andra barn.
Vi besökte också kliniken i Katwadde, där Anne Nygaard, Annelie Abrahamsson Hellqvist, Ulla Peterzén Wahlquist samt Annes son Jacob undersökte kvinnorna och barnen i byn.
Thank you Tisha Jones, Jamida and Hassan for helping us!

Vi invigde hönshuset i Gayaza med ballonger och barnen på barnhemmet ackompanjerade med blåsinstrument och slagverk.
De första äggen är värpta och inom kort är barnen självförsörjande på ägg och kött. Eget vattnet har de sedan tidigare.

Efter den känslomässiga Berg-och-dalbanan drog vi oss väster ut för att möta naturen och träffa bergsgorillorna. En fantastisk resa och den fortsätter ett par dagar till…
Resan är arrangerad av Merrific Tours tillsammans med Help at Hand och alla betalar sina egna kostnader.